Home Persartikels

Smisjes Nieuwsflash

NIEUW!

Smiske Gazette
Editie 2015

 

 

Smisje op Radio 2


PopUp MP3 Player (New Window)

Impressie Brouwerij

Visitors Counter

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday20
mod_vvisit_counterYesterday62
mod_vvisit_counterThis week382
mod_vvisit_counterThis month1159
mod_vvisit_counterAll138098

AddThis

AddThis Social Bookmark Button

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Pers PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Filip Geerts   
donderdag, 30 april 2009 07:44
AddThis Social Bookmark Button

Smisje stelt eerste Materse bieren voor

 http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2009/04/30/B6_G2Q29IJ6H.1+MATBROU.jpg
Christine De Schepper, Johan Brandt en zonen
Joris en Stijn: 'Al mijn bieren zijn authentiek,
er zijn al genoeg nepbieren in omloop.' jv
© Juliaan Verhaeghe

Johan Brandt serveert zijn artisanale bieren op startweekend

OUDENAARDE - Na zes jaar zwoegen stelt Johan Brandt de eerste artisanaal gebrouwen bieren van zijn brouwerij Smisje voor. Zijn degustatiecafé in de Driesleutelstraat opent dit weekend de deuren.

In hun huisbrouwerij achter het KSA-lokaal brouwen Johan Brandt, Christine De Schepper en zonen Joris en Stijn negen artisanale bieren. Zes jaar geleden kochten Johan en Christine de uitgeleefde gebouwen van de vroegere limonadefabriek Amelberga. Door de toenemende vraag naar hun met liefde gebrouwen bieren en omdat de oude limonadefabriek er erger aan toe was dan eerst gedacht, kwamen Johan en Christine in een vicieuze cirkel terecht.

'Ik moest méér brouwen in mijn véél te kleine brouwerijtje in Assebroek en ook méér tijd vrijmaken om aan mijn brouwerij aan de Driesleutelstraat te werken', zegt brouwer Brandt.

'Gaandeweg werden ook de brouwnormen verstrengd. Daardoor duurde het allemaal zolang. Na zes jaar zwoegen en zweten, metselen en lassen zijn de brouwerij en het degustatiecafé eindelijk klaar. In Assebroek kon ik maximaal 320 liter bier per keer brouwen, hier is het maximum 2.000 liter. Al mijn bieren worden gebrouwen met een zalige mengeling van water uit een 172 meter diepe boorput en heilig water uit de erkende Amelbergabron.'

Het is misschien moeilijk te geloven maar negentig procent van mijn brouwsels gaan naar het buitenland, zegt Johan. 'Ik hoop dat hier nu, zoals ook in het Brugse het geval is, een paar streekcafés mijn Smisje Dubbej, Tripel, Wostyntje, Kuvee Elektric, om er maar enkele te noemen, willen aanbieden aan hun klanten. Wie de bieren liever thuis wil proeven kan hier op zaterdag terecht van 9 tot 11 uur en als het degustatiecafé open is: de eerste zaterdag van de maand. Ik was vroeger drukker van beroep maar het bier brouwen is mijn grote hobby. Als imker brouwde ik in 1995 al een honingbier en daarna kwamen de Guido, het Wostyntje en zelfs seizoensgebonden bieren als de Speciaal en het Smisje Kerst. Al mijn bieren zijn authentiek, er zijn al genoeg nepbieren in omloop.'

www.smisje.be Morgen vrijdag en zaterdag is de brouwerij open van 13 tot 20 uur, zondag van 11 tot 17 uur. Er zijn rondleidingen, degusteren kan binnen en op het terras.

Juliaan Verhaeghe

Bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=JM29N0C2

*********************************

Kiosk Vlaamse Ardennen 20090505 brouwerij Smisje Mater (02:25)

Bron: http://www.garagetv.be/

 
http://smisje.belgianbeerboard.com/images/krant-2.jpg
Laatst aangepast op donderdag, 25 juni 2009 07:59
 
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting